Skipper og Skipper

09. oktober 2015

Galina Plesner, Projektleder og adfærdsbiolog

Kategori: Nyheder

Tredje gang er lykkens gang

Det hele startede i sommeren 2014 hvor Skippers far, Henning, kontaktede Skippers mor, Tine, fordi han og Skipper lige var blevet godkendt som besøgshundeekvipage hos TrygFonden. Han ville gerne høre lidt om, hvordan Tine og Skipper arbejdede, når de var på besøg på plejecenteret. Det blev til en lang, god snak, under hvilken de fandt ud af, at de havde meget til fælles: Ikke nok med at begge hunde var doodler; de hed også begge Skipper, dyrkede agility og var nu også begge besøgshunde. De talte også om, at Henning rigtig gerne ville have hvalpe på sin Skipper… 

Tiden gik – næsten et år faktisk – og pludselig krydsedes Tine og Hennings veje igen, da Tine tilfældigvis mødte Hennings agility-træner og bad ham hilse Henning og sige, at de bestemt stadig ”var interesserede…”. Tre dage senere ringede Henning til Tine. De skulle mødes!  

Og se så startede der lidt af et cirkus, for ingen af hundene havde prøvet det før, og Tine og Henning havde heller ikke prøvet at parre hunde før. Først mødtes de for at se, om hundene overhovedet var interesseret i hinanden. Det var de! Så mødtes de to gange til, i uge to efter at Skipper var blevet løbsk. Hundene legede og legede, og Tine og Henning snakkede og snakkede, men intet ”skete”, og de skiltes lidt slukørede. Men Henning er ikke sådan at slå ud, så han kontaktede en bekendt for et godt råd. Og det fik han: man skal regne med, at det er i tævens tredje løbeuge, og når udflåddet er helt klart, at der er størst chance.
Henning ringede straks til Tine, og så måtte de mødes igen. Denne gang var sagerne klaret på en halv time. Og nu har de seks dejlige doodle-hvalpe :-)

Der blev selvfølgelig stor glæde på plejecentrene hvor de kommer, da nyheden om familieforøgelsen spredtes. Begge hunde har en stor fanskare. Henning og Skipper har haft et par hvalpe med og vise frem, og Tine og Skipper har planer om det samme. 
Nu er det bare at nyde tiden med de små og sørge for, at de bliver rigtig godt vant til alt det gode og spændende, livet har at byde på. Så er chancen bedst for, at de kan blive besøgshunde en dag. Det er vi nemlig flere, der håber på, de bliver. I mellemtiden kan vi nyde et par herlige skud af små og store. Far-Skipper er den flotte sorte, og mor-Skipper er den smukke lyse på billederne.